среда, 12 июня 2024 г.

Новини гирєвого спорту

 До Запоріжжя з польського Жешува, де відбувся чемпіонат світу за версією Всесвітньої федерації гирьового спорту, вчора, 11 червня, повернулися легендарна спортсменка Любов Черепаха і двоє її учнів — Мадлена Даниленко і Олексій Гусинін

Збірна України на престижних змаганнях посіла третє командне місце, поступившись представникам господарів турніру і потужній збірній Італії. Кубок приймала заслужений майстер спорту України Любов Черепаха. Запорожці зробили свій посильний внесок у цей результат, виступаючи у напівмарафонах.

Учениця 6-В класу Запорізького колегіуму "Елінт" 12-річна Мадлена Даниленко підняла 12-кілограмову гирю 391 раз і з цим результатом стала чемпіонкою світу. Для юної спортсменки це був перший чемпіонат світу і такий переможний дебют!

А учень 9-А класу гімназії №61 та вихованець Любові Черепахи 15-річний Олексій Гусинін з результатом у 323 підйоми 16-кілограмової гирі зайняв на своїх перших престижних змаганнях світового рівня друге місце у своїй віковій групі.

Багаторазова чемпіонка світу Любов Черепаха, випереджаючи суперницю з Канади на 25 “космічних” балів, допустила технічну помилку і змушена була поставити гирю раніше регламентованого часу. З результатом 431 бал легендарна спортсменка, Почесний громадянин Запоріжжя фінішувала другою.

Вітаємо з потужним результатом та бажаємо нових перемог!





Комментариев нет:

Отправить комментарий