четверг, 20 июня 2024 г.

Центральний захід Олімпійського дня

 Вчора, 19 червня, в кінотеатрі ім. Довженка відзначили Всеукраїнський Олімпійський день, який знаменує собою 130 річницю заснування Міжнародного олімпійського комітету, вшановуючи об’єднуючу силу спорту!

 Цього року вперше було прийняте рішення провести Олімпійський день у форматі панельної дискусії з є видатними Одімпійцями Запорізького краю та подальшим переглядом українського повнометражного фільму, заснованого на реальній історії української спортсменки-легкоатлетки під назвою «ПУЛЬС». У юних спортсменів була унікальна можливість поспілкуватися з зірками спорту, які дійсно досягли найвищих результатів - стали чемпіонами та призерами Олімпійських ігор, почути їх історії успіху та спортивної кропіткої праці. Саме такі надихаючі відповіді на запитання з глядацької зали, поради наших олімпійців додали натхнення та мотивацію для підкорення найвищих п’єдесталів світу. А експертами Панельної дискусії виступили:

- Олімпійський чемпіон Монреалю-76, Заслужений майстер спорту з  гандболу, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України Сергій КУШНІРУК;

- бронзова призерка Олімпійських ігор Сідней-2000, Заслужений майстер спорту зі стрибків у воду Олена ЖУПІНА;

- Олімпійська чемпіонка Сеулу-88, Заслужений майстер спорту зі спортивної гімнастики Ольга СТРАЖЕВА;

 - бронзова призерка олімпійських ігор Лондона – 2012, заслужений майстер спорту   з  легкої атлетики Олеся ПОВХ.

Велику запорізьку олімпійську родину привітав з Олімпійським днем заступник голови ЗОДА Михайло Семікін, який зазначив, що в Запорізькому краї цінують та люблять спорт і всі є віддані ідеалам, що лежать в основі олімпійського руху – рівності та поваги! У час, коли війна прийшла на українську землю, коли ми відчуваємо цінність миру, як ніколи гостро, цей день набуває особливого значення. Адже українські спортсмени своїм прикладом надихають нас долати труднощі, втрати, вчать ніколи не зупинятися і всім ворогам на зло, продовжувати рухатись вперед, продовжувати тренуватися, змагатися та перемагати!

А голова Запорізького регіонального відділення НОК України Наталія Власова подякувала шановним експертам - олімійцям за цікаві розповіді, а всім побажала олімпійського здоров’я, впевненості в собі, в ЗСУ та нашій спільній Перемозі! 

Хочемо зазначити що такий досвід став дуже цікавим та пізнавальним для молоді, бо не кожного дня у тебе є можливість поспілкуватись зі своїм кумиром. 

Швидше, вище, сильніше – разом!

#OlympicDay, #OlympicDay2024ua, #TeamUkraine, #NOCofUkraine, #LetsMove









Комментариев нет:

Отправить комментарий