воскресенье, 9 июня 2024 г.

Олімпійські ігри 2024

 Провідні спортсмени запорізького краю продовжують в складі збірних команд України тренувальний та змагальний процес на шляху до Олімпіади в Парижі 2024 року. На сьогодні ліцензії вибороли борець греко-римського стилю Парвіз Насібов та стрибунка у воду Кесарь Вікторія. Боротьба за олімпійські ліцензії виходить на фінішну пряму і ми сподіваємося, що ще нашій легкоатлетці Катерині Карпюк вдасться показати гідний результат і потрапити до складу збірної команди України та взяти участь у головних змаганнях чотириріччя, які пройдуть в столиці Франції з 26 липня по 11 серпня. 

Слідом за Олімпійськими іграми пройдуть з 28 серпня по 8 вересня Паралімпійські ігри на тих самих майданчиках, які перед цим передбачалося використовувати для літніх Олімпійських ігор 2024 року. Запорізьку область там представлятимуть 5 спортсменів, а саме легкоатлетка Помазан Марія, плавці Гаращенко Кирил та Вербова Марія, Кац Лев та Ніколенко Максим спортсмени з настільного тенісу.

Перед українськими атлетами стоїть нелегка задача - підкорити сходинки спортивного Олімпу, і ми віримо в іх потенціал.

Аналітики компанії Gracenote за 100 днів до старту Олімпійських ігор-2024 оновили свій прогноз на медальний залік майбутніх змагань у Парижі, в яких візьмуть участь і українські спортсмени.

Згідно з цим прогнозом, на ОІ-2024 збірна України може розраховувати на 13 медалей: 3 золоті, 2 срібні та 8 бронзових.

Із таким результатом українська команда буде 17-ю в медальному заліку разом зі збірною Узбекистану.

Найбільшу ж кількість нагород на Олімпіаді-2024 прогнозують США – 123 медалі. На другому місці – Китай (89), на третьому – Велика Британія (66). Господарці Ігор, Франції, пророкують 55 нагород і четверте місце в медальному заліку.



Комментариев нет:

Отправить комментарий