среда, 26 июня 2024 г.

Залишився місяць до ОІ 2024

 Залишився один місяць до найяскравішої події цього літа — Олімпійських ігор у Парижі 2024🤩

👉Зібрали для вас цікаві цифри про головний літній мультиспортивний форум чотириріччя: 

🔹19 днів триватимуть змагання

🔸32 види спорту увійшли до програми 

🔹з них 4 нові види спорту — брейкінг, скейтбординг, скелелазіння, серфінг

🔸329 комплектів нагород 

🔹10 500 — очікувана кількість учасників 

🔸8,8 міліарда Євро складає бюджет ОІ-2024

🔹30 000 волонтерів буде залучено 

🔸6 000 допінг-тестів планується взяти під час ОІ-2024

🔹126 ліцензій завоювали українські спортсмени станом на 26 червня 

💥Нагадаємо, що найпрестижніший мультиспортивний форум чотириріччя відбудеться впродовж 26 липня — 11 серпня 2024 року у столиці Франції🇫🇷


Олімпійський день для фехтувальників на шпагах

 В рамках Всеукраїнського Олімпійського дня під гаслом 

"Передай вогонь Перемоги " 

Провели відкриту першість ДЮСШ 4 з фехтування на шпагах серед груп початкової підготовки. На базі ск "Мотор Січ". 

Дівчата та хлопці впевнено показували свої вміння та змагались за перемогу. 

В змаганнях взяли участь 32 спортсмени  з Запоріжжя та 8 спортсменів з м.Дніпро. Приємним моментом було що до змаганнь долучився  ветеран фехтувальник МС Москаленко Ігор Григорович. Який розповів дітям свою спортивну історію та показав майстер клас. Дякуємо за організацію свята тренеру викладачу Люльченко Ларисі.









НОВИНИ АКАДЕМИЧНОГО ВЕСЛУВАННЯ.

    У Києві з 20 по 23 червня 2024 року відбувався Кубок України з веслування академічного імені Героя України Віктора Швеця.

    У змаганнях прийняли участь спортсмени Запорізької обласної ШВСМ, учні тренера Зубова В.О. МСУ Олександр Баглай посів друге місце у класі двійок парних. МСУМК Лариса Жалінська стала переможницею у трьох класах - одиночок легкої ваги, двійок парних легкої ваги та четвірок парних легкої ваги. МСУ Дмитро Меснянкін виступав у класі двійок без стернового легкої ваги і фінішував на четвертому місці. 

    ВІтаємо наших спортсенів - та їх тренера з успіхом у Києві та бажаємо нових перемог!





НОВИНИ СТРИБКІВ У ВОДУ

 

   З 17 по 23 червня 2024 року у  місті Белград (Сербія) проходив чемпіонат Європи  зі стрибків у воду. Спортсменка ЗОШВСМ, МСУМК  ВІКТОРІЯ КЕСАРЬ зайняла 5-е місце у синхронних стрибках з 3-метрового трампліну, була 4-ю у стрибках микст і 17-ю у стрибках з 3- метрового трампліну.

    Дякуємо Вікторії за боротьбу і бажаємо нових досягнень!



Україна представила олімпійську форму

 Уже за місяць, 26 липня у Франції розпочнеться найголовніша подія чотириріччя світового масштабу – Олімпійські ігри. Національна збірна команда України готова демонструвати на Іграх нашу волю до перемоги (слоган нашої команди – «The Will to Win»), а ще – нову форму від нового спонсора НОК України – компанії "4F".

Сьогодні разом із нашим спонсором компанією  4F та партнерами (компанія Епіцентр К та Intersport Україна у столиці презентували колекцію нової олімпійської форми для наших спортсменів. Сучасні стильні тренди, різноманіття моделей, якісні вироби, унікальний дизайн, національна ідентичність – так можна коротко сказати про цю колекцію.

Першими спортивний одяг приміряли, продемонстрували всім і схвально оцінили наші титуловані олімпійці Liudmyla Luzan (веслування на каное), Дар’я Білодід (дзюдо); Игорь Трунов, Олег Кухарик, Дмитро Даниленко, Іван Семикін (веслування на байдарках); Олексій Середа (стрибки у воду), сестри Марина та Владислава Алексіїві (артистичне плавання).

Віримо, що символи та коди, які вдало інтегровано у спортивний одяг, принесуть нашій збірній команді успіх та перемогу! До речі, українці продовжують виборювати ліцензії на Олімпійські ігри-2024 і кількість тих, хто поїде у Париж, зростає.

Разом ми сильніші! Разом до перемоги!






воскресенье, 23 июня 2024 г.

Привітання від Вадима Гутцайта

 ⚡️🇺🇦🌏Вітання президента НОК України Вадим Гутцайт з Міжнародним Олімпійським днем

Щиро вітаю усіх прихильників спорту, які сьогодні стали учасниками Олімпійського дня – свята спорту на честь олімпійських цінностей, серед яких – дружба, повага, взаємопідтримка та взаєморозуміння! 

Цього року вся світова спортивна спільнота святкуватиме 130-річчя з дня створення Міжнародного олімпійського комітету, серед засновників якого був і українець – Олексій Бутовський. 

Нині, у непростих умовах і в складний для нашої держави час українські спортсмени надихають весь український і не лише наш народ ніколи не здаватися, вірити в себе, мріяти та попри все йти до своєї мети. Бо кожна нагорода – це не випадковість, а перемога – це результат серйозної підготовки, років тренувань, випробувань, сконцентрованості та неймовірної сили духу.

Спорт – це про розумне використання сили, спритності та вправності. В основі олімпійського руху – одвічні цінності миру та єдності, рівності й поваги один до одного. Сьогодні ці цінності й поняття актуальні, як ніколи.

Українські атлети в умовах війни стали амбасадорами України. Кожна перемога олімпійців на міжнародній арені стає перемогою нашого народу та привертає увагу світової спільноти. Завдяки нашим спортсменам, їхнім перемогам, весь світ знає, що Україна була, є і буде.

Тож бажаю кожному відчути себе справжнім олімпійцем! Спробуйте себе у різних змаганнях та майстер-класах, і знайдіть те, що найбільше сподобається. Будьте активними й зацікавленими, здоровими, рішучими та  незламними.  

Вірте в себе та в Україну! Бо українці – нація переможців! 

З повагою та найкращими побажаннями 💙💛

#OlympicDay, #OlympicDay2024ua, #TeamUkraine, #NOCofUkraine, #LetsMove #Олімпійськйидень2024



суббота, 22 июня 2024 г.

Капсула часу на Волині

   За участі президента Національного Олімпійського комітету України Вадима Гутцайта та представників регіональних відділень НОК України на Волині сьогодні, 23 червня всією олімпійською родиною урочисто заклали капсулу часу для майбутніх поколінь. Планують відкрити її 24 серпня 2041 року з нагоди 50 - ої річниці Незалежності України 💙💛

Вітання для майбутніх поколінь від Запорізького краю написала та поклала в капсулу часу голова Запорізького обласного відділення Національного Олімпійського комітету України Власова Наталія Федорівна.








пятница, 21 июня 2024 г.

Сьогодні на Волині стартував Всеукраїнський семінар з суб’єктами олімпійського руху

Сьогодні на Волині стартував Всеукраїнський семінар з суб’єктами олімпійського руху

🙌Перший день заходу був інформаційно насичений. Зокрема виступили:

🔹Вадим Гутцайт. Президент національного олімпійського комітету прозвітував про діяльність НОК України в умовах воєнного стану та підготовку до участі збірної команди України у Іграх ХХХІІІ Олімпіади 2024 року в Парижі. 

🔸Людмила Панченко. Виконавчий директор НОК України розповіла про нову систему підрахунку рейтингу діяльності регіональних відділень НОК України у 2024 році.

🔹Володимир Ковальов. Голова Комісії «Осередки НОК України» розповів про діяльність регіональних відділень і співпрацю з НОК України. 

🤝 Всеукраїнський семінар з суб’єктами олімпійського руху триватиме до 23 червня.







четверг, 20 июня 2024 г.

Центральний захід Олімпійського дня

 Вчора, 19 червня, в кінотеатрі ім. Довженка відзначили Всеукраїнський Олімпійський день, який знаменує собою 130 річницю заснування Міжнародного олімпійського комітету, вшановуючи об’єднуючу силу спорту!

 Цього року вперше було прийняте рішення провести Олімпійський день у форматі панельної дискусії з є видатними Одімпійцями Запорізького краю та подальшим переглядом українського повнометражного фільму, заснованого на реальній історії української спортсменки-легкоатлетки під назвою «ПУЛЬС». У юних спортсменів була унікальна можливість поспілкуватися з зірками спорту, які дійсно досягли найвищих результатів - стали чемпіонами та призерами Олімпійських ігор, почути їх історії успіху та спортивної кропіткої праці. Саме такі надихаючі відповіді на запитання з глядацької зали, поради наших олімпійців додали натхнення та мотивацію для підкорення найвищих п’єдесталів світу. А експертами Панельної дискусії виступили:

- Олімпійський чемпіон Монреалю-76, Заслужений майстер спорту з  гандболу, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України Сергій КУШНІРУК;

- бронзова призерка Олімпійських ігор Сідней-2000, Заслужений майстер спорту зі стрибків у воду Олена ЖУПІНА;

- Олімпійська чемпіонка Сеулу-88, Заслужений майстер спорту зі спортивної гімнастики Ольга СТРАЖЕВА;

 - бронзова призерка олімпійських ігор Лондона – 2012, заслужений майстер спорту   з  легкої атлетики Олеся ПОВХ.

Велику запорізьку олімпійську родину привітав з Олімпійським днем заступник голови ЗОДА Михайло Семікін, який зазначив, що в Запорізькому краї цінують та люблять спорт і всі є віддані ідеалам, що лежать в основі олімпійського руху – рівності та поваги! У час, коли війна прийшла на українську землю, коли ми відчуваємо цінність миру, як ніколи гостро, цей день набуває особливого значення. Адже українські спортсмени своїм прикладом надихають нас долати труднощі, втрати, вчать ніколи не зупинятися і всім ворогам на зло, продовжувати рухатись вперед, продовжувати тренуватися, змагатися та перемагати!

А голова Запорізького регіонального відділення НОК України Наталія Власова подякувала шановним експертам - олімійцям за цікаві розповіді, а всім побажала олімпійського здоров’я, впевненості в собі, в ЗСУ та нашій спільній Перемозі! 

Хочемо зазначити що такий досвід став дуже цікавим та пізнавальним для молоді, бо не кожного дня у тебе є можливість поспілкуватись зі своїм кумиром. 

Швидше, вище, сильніше – разом!

#OlympicDay, #OlympicDay2024ua, #TeamUkraine, #NOCofUkraine, #LetsMove









вторник, 18 июня 2024 г.

Підводний факел Олімпійського вогню

 Да, олимпийский пламя может идти под воду! 🔥🌊

Рекордная французская фридайвер Алиса Модоло пронесла пламя под Средиземным морем в рамках эстафеты Олимпийского факела



прес конференція голови ЗОВ НОК України

 Сьогодні на пресконференції!

До кінця року в Запоріжжі планують завершити роботи з реконструкції Школи вищої спортивної майстерності. Про це на брифінгу в медіацентрі ОВА повідомила голова відділення Національного олімпійського комітету в Запорізькій області Наталія Власова.

Війна внесла корективи в розвиток олімпійського руху в Запорізькій області. Змагально-тренувальний процес був призупинений на деякий час. Частина атлетів переїхали до інших міст чи навіть країн. Окремі з них навіть призупинили свою кар’єру. Все це вплинуло на процес підготовки спортсменів Запорізької області до Олімпійських та Паралімпійських ігор.

– Попри виклики воєнного часу Запорізька область буде представлена на Олімпійських іграх у Франції. До кінця року ми плануємо відновити роботу Запорізької школи вищої спортивної майстерності, яка 5 років перебувала на реконструкції. Сучасна навчально-тренувальна база, що відповідає європейським стандартам, допоможе запорізьким спортсменам-олімпійцям на більш високому рівні готуватися до відповідальних змагань. Впевнена, що результат ми помітимо вже на наступних Олімпійських іграх, – повідомила Наталія Власова.

Наразі два запорізькі спортсмени вже вибороли олімпійські ліцензії. Це борець греко-римського стилю Парвіз Насібов та стрибунка у воду Вікторія Кесарь. А легкоатлетка Катерина Карпюк продовжує боротьбу за право виступати на Олімпіаді.

– 24 червня в Луцьку відбудеться Чемпіонат України з легкої атлетики, де Катерина повинна показати перший або другий результат. Після цього вона зможе представляти Україну в естафеті 4 х 400 м mix. Ліцензія на виступ в цій дисципліні в України вже є, і зараз формується команда. Наталія Федорівна переконана , що наша запорізька легкоатлетка має потрапити в олімпійську збірну. 

7 спортсменів із Запорізької області візьмуть участь в Паралімпійських іграх, які відбудуться з 28 серпня по 8 вересня у Франції. Це легкоатлетка Марія Помазан, пловці Кирило Гаращенко та Марія Вербова, тенісисти Лев Кац і Максим Ніколенко, тхеквондистки Вікторія Марчук та Олександра Липецька.

– На Паралімпійських іграх наші спортсмени завжди показували гідний результат.  Зараз перед ними поставлено завдання – підкорити спортивний Олімп і привезти до Запоріжжя медалі найвищого гатунку. Ми бажаємо нашим спортсменам успіху і віримо в їхню перемогу, – підсумувала Наталія Власова.

Запорізька область має свою олімпійську історію та високі здобутки. За роки Незалежності в Олімпійських іграх взяли участь 124 запорізькі спортсмени. 21 з них виборов олімпійські нагороди.



“Руді лисиці” із Запоріжжя - бронзові призерки волейбольних змагань «Пліч-о-пліч: всеукраїнські шкільні ліги»

 “Руді лисиці” із Запоріжжя - бронзові призерки волейбольних змагань  «Пліч-о-пліч: всеукраїнські шкільні ліги»

В Києві фінальні змагання «Пліч-о-пліч: всеукраїнські шкільні ліги». Найкрщий результат серед запорізьких команд у дебютному сезоні цих змагань має дівоча волейбольна команда  "Руді лисиці" (Запорізький колегіум «Мала гуманітарна академія»), під керівництвом Володимира Московіна.

На шляху до нагороди запорізькі дівчата перемогли 

Ліцей сучасної освіти "Інтелект" (м. Світловодськ, Кіровоградщина) 2:1 та Литовсько-Український ліцей №1 (м.Бородянська, Київщина) 2:0. А за вихід до фіналу поступилися майбутнім чемпіонкам - команді Голосківського ліцею, Меджибізької ТГ (Хмельниччина) 0:2, і у підсумку стали бронзовими призерками змагань.

– Перемога – це дуже важливо для прифронтової Запорізької області. Тож до кожної гри дівчата підходили дуже уважно – стійко, професійно грали, – прокоментував тренер команди Володимир Москвін.

У змаганнях юнаків запорізька команда  "Антилопи", ліцею «Успіх» Вільнянської міської ради Запорізької області.(учитель - Віталій Гиря) дійшла до чвертьфіналу. У першому  матчі вільнянські школярі здолали Сумську ЗОШ №23 (м. Суми) 2:0. А за вихід до півфіналу програли майбутньому віце-чемпіону, Дунаєвецькому ліцею № 4 (Дунаєвецька ТГ, Хмельниччина) - 0:2.

Запорізькі команди, як і школярі інших прифронтових регіонів, отримали спеціальні відзнаки «Стійкий регіон, разом переможемо», з рук начальника ГУ розвідки Міністерства оборони України, генерал-лейтенанта, Героя України Кирила Буданова.





Олімпійський день

 Олімпійській день «Передай вогонь ПЕРЕМОГИ» 

Вчора, 17 червня, для вихованців КЗ «ЗОДЮСШ» ЗОР,  провели Всеукраїнський Олімпійський день під гаслом «Передай Вогонь ПЕРЕМОГИ!».

Захід був поділений на 2 етапи:

Перше відкрите тренування та першість ЗОДЮСШ з пляжного волейболу серед юнаків, який проходив на центральному міському пляжі. 

2 етап відкрите тренування та першість ЗОДЮСШ з пляжного волейболу серед дівчат, який проходив на майданчику у Спортивному ліцеї. 

Спортсмени показали високий рівень підготовки, командний дух та майстерність. Переможці та призери отримали медалі та сувенірну атрибутику від НОК України. 

Нагородження проводили МСМК України, тренер волейбольної команди «Орбіта» м. Запоріжжя Комісарова Ірина Володимирівна та представник федерації волейболу Запорізької області, фахівець управління молоді, фізичної культури і спорту ЗОДА Рибалка Юрій Олександрович.

#OlympicDay, #OlympicDay2024ua, #TeamUkraine, #NOCofUkraine, #LetsMove.







Вболіваємо за наших!

 В складі збірних команд України провідні спортсмени Запорізького краю продовжують тренуватися та змагатися на шляху до Олімпіади в Парижі 2024 року


✅ На сьогодні ліцензії мають борець греко-римського стилю Парвіз Насібов, стрибунка у воду Вікторія Кесарь. Шанс потрапити на змагання має і легкоатлетка Катерина Карпюк.


✅ Слідом за Олімпійськими іграми з 28 серпня по 8 вересня пройдуть і Паралімпійські ігри.

Запорізьку область там представлятимуть 7 спортсменів. Це легкоатлетка Марія Помазан , плавці Кирило Гаращенко та Марія Вербова, спортсмени з настільного тенісу Лев Кац та Максим Ніколенко, тхеквондістки - Юлія Липецька та Вікторія Марчук.


Вболіваємо за наших! 



пятница, 14 июня 2024 г.

Стипендії для спортсменів

 Видатним спортсменам, чиї досягнення сприяють утвердженню міжнародного авторитету Запорізького краю як спортивної області Української держави, один раз на рік присуджують  стипендію Запорізькоі обласної державної адміністрації.

Цьогоріч Обласна конкурсна комісія, утворена Управлінням молоді, фізичної культури та спорту ЗОВА, за письмовим клопотанням місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, федерацій з видів спорту, закладів фізичної культури і спорту, до яких зарахований спортсмен та тренер, Запорізького регіонального центру з фізичної культури та спорту інвалідів «Інваспорт» призначили стипендію кращим спортсменам та тренерам Запорізькоі області.

Виплачуватимуть стипендії з 01 січня протягом календарного року, щомісяця. 

Так, можливо це не та кількість спортсменів, яких потрібно б було фінансово підтримати і заохотити, але в умовах війни та часткової окупації обласний бюджет, нажаль, є дуже обмеженим. Та навіть така підтримка є суттєвою і необхідною для морального і матеріального заохочення спортсменів та їх тренерів задля досягнення ними високих спортивних результатів.





среда, 12 июня 2024 г.

Важлива інформація !

 7 червня відбувся виконком ЗОВ НОК України, на якому було прийнято рішення про скликання на позачергову конференцію ЗОВ НОК України. Конференція відбудеться 24 липня о 14.00 онлайн . Всіх членів ЗОВ НОК України просимо заздалегідь підтвердити свою участь у заході. Порядок денний буде надано пізніше.



Новини гирєвого спорту

 До Запоріжжя з польського Жешува, де відбувся чемпіонат світу за версією Всесвітньої федерації гирьового спорту, вчора, 11 червня, повернулися легендарна спортсменка Любов Черепаха і двоє її учнів — Мадлена Даниленко і Олексій Гусинін

Збірна України на престижних змаганнях посіла третє командне місце, поступившись представникам господарів турніру і потужній збірній Італії. Кубок приймала заслужений майстер спорту України Любов Черепаха. Запорожці зробили свій посильний внесок у цей результат, виступаючи у напівмарафонах.

Учениця 6-В класу Запорізького колегіуму "Елінт" 12-річна Мадлена Даниленко підняла 12-кілограмову гирю 391 раз і з цим результатом стала чемпіонкою світу. Для юної спортсменки це був перший чемпіонат світу і такий переможний дебют!

А учень 9-А класу гімназії №61 та вихованець Любові Черепахи 15-річний Олексій Гусинін з результатом у 323 підйоми 16-кілограмової гирі зайняв на своїх перших престижних змаганнях світового рівня друге місце у своїй віковій групі.

Багаторазова чемпіонка світу Любов Черепаха, випереджаючи суперницю з Канади на 25 “космічних” балів, допустила технічну помилку і змушена була поставити гирю раніше регламентованого часу. З результатом 431 бал легендарна спортсменка, Почесний громадянин Запоріжжя фінішувала другою.

Вітаємо з потужним результатом та бажаємо нових перемог!