пятница, 26 июля 2024 г.

Підняття державного стягу та прапору НОК України

 Сьогодні у Парижі стартують XXXIII Олімпійські ігри!

На честь світової події, на спортивному майданчику Запорізької гімназії №71, підняли Державний Прапор України та стяг Національного Олімпійського комітету України разом з представниками обласної влади, військовими, запорізькими спортсменами та тренерами. 

Україну представлятимуть 140 спортсменів, серед яких є і з запорізькі - Парвіз Насібов у греко-римській боротьбі та Вікторія Кесарь у стрибках у воду.

На урочистій церемонії були присутні такі видатні спортсмени як :

- Стражева Ольга Володимирівна, ЗМСУ зі спортивної гімнастики, Олімпійська чемпіонка 

- Повх Олеся, ЗМСУ з легкої атлетики, бронзова призерка Олімпійських ігор 2012 

- Жупіна Олена, ЗМСУ зі стрибків у воду, бронзова призерка Олімпійських ігор 

- Дмитро Замотаєв, ЗМСУ з боксу. 

Привітали зі спортивним святом почесні гості : 

– Запорізька громада має пишатися тими спортсменами, які представлятимуть Запорізький регіон, – відзначила секретар міської ради Регіна Харченко.  

– Сьогодні мільйони українців будуть підтримувати кожен виступ, кожне змагання українських спортсменів. Я впевнений, що ця підтримка рухатиме їх вперед, буде надавати сил. Бажаю їм усім перемог, – підсумував заступник голови Запорізької ОДА Михайло Семікін.  

– Ми віримо в нашу команду, ми підтримуємо їх, бо головна мета яка була нам дана це зберігти Запорізький спорт та спортсменів - зазначила Голова ЗОВ НОК України Власова Наталія. Федорівна 

Право підняти прапори надається уславленим запорізьким спортсменам та молодому поколінню майбутніх чемпіонів:

Чемпіонці XXIV Олімпійських ігор Сеулу-88, Ользі Володимирівні Стражевій, вихованцю ДЮСШ №1 зі спортивної гімнастики Динга Макару, молодшому сержанту, командиру відділення військової розвідки окремої роти розвідки збройних сил України Cтоєву Дмитру Івановичу та Пекшиній Мії. 

Також для гостей були підготовлені показові виступи вихованок ДЮСШ №5 з художньої гімнастики та ДЮСШ №10 відділення аеробіки. 

Ми віримо в успішні виступи синьо-жовтої команди! Підтримаймо Олімпійську збірну України та вболіваймо за неї разом! 












Комментариев нет:

Отправить комментарий