понедельник, 1 июля 2024 г.

Арени Парижу

 🏟Пагорб Еланкур є найвищою точкою паризького регіону — простягається вгору на 231 метр. З його вершини відкривається захоплюючий вид на Ейфелеву вежу, Ла-Дефанс і ліси навколо Парижа. 

🔥У 2024 році «Еланкур» прийме найкращих спортсменів світу в змаганнях з:

🚵маунтенбайку

🫡Щоб мінімізувати вплив на місцеве біорізноманіття, на час Ігор тут не буде зведено масштабної інфраструктури. 95% трас для олімпійських змагань з маунтенбайку, які спроектовані південноафриканським дизайнером Ніком Флоросом, базуються на вже існуючих доріжках.

👌Штучно створений пагорб Еланкур розташований на місці колишніх кар'єрів, де видобували пісковик. Після того, як кар'єри закрили в середині ХІХ століття, це місце перетворилося на звалище, яке проіснувало до 1975 року. У вісімдесятих роках ХХ століття було реалізовано амбітну програму з регенерації пагорба на громадський парк.

🤩Рішення обрати Еланкур як одну з арен Олімпійських ігор у Парижі — це важливий крок, який дозволить ще більше зміцнити та підтримати існуючу спортивну діяльність, одночасно покращуючи екологічні переваги місця проведення.

🤝Спадщина проєкту торкнеться не лише спорту, а й суспільства та довкілля. Місто Сен-Кантен-ан-Івелін має стати провідним майданчиком для велосипедного спорту. Це дозволить регіонам, які відрізані від спортивної інфраструктури, скористатися вільним доступом до спадщини Ігор, при цьому зберігши біологічну різноманітність місцевості.

🙌Після завершення Ігор пагорб Еланкур відкриють для усіх охочих. Він стане основним місцем відпочинку для любителів гірських велосипедів, незалежно від рівня їхньої підготовки, а також для любителів піших прогулянок та бігу. Пагорб також стане місцем відпочинку для всієї родини в екологічно чистому середовищі.

😊Крім того, на пагорбі Еланкур проводитимуться національні та міжнародні змагання з маунтенбайку.





Комментариев нет:

Отправить комментарий