понедельник, 1 июля 2024 г.

Міжнародний олімпійський комітет опублікував результати другої та третьої перевірки «нейтральних атлетів»

 Міжнародний олімпійський комітет опублікував результати другої та третьої перевірки «нейтральних атлетів»


У деяких видах спорту атлети з російськими та білоруськими паспортами кваліфікувалися на Олімпійські ігри-2024 і отримали змогу виступати у статусі «індивідуальних нейтральних атлетів (AIN)».


До цього у грудні 2023 року Виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету (МОК) оприлюднив низку критеріїв для отримання статусу AIN, а у березні 2024 року була створена Група з розгляду відповідності критеріям (AINERP) для оцінки придатності кожного спортсмена та допоміжного персоналу з російським або білоруським паспортом до участі в Олімпійських іграх у Парижі-2024.


AINERP опублікувала результати другої та третьої перевірки спортсменів у сучасному п'ятиборстві, тенісі, стрільбі, дзюдо, веслуванні на байдарках і каное та академічному веслуванні.


❗️11 з 33 спортсменів, які отримали ліцензії, не пройшли перевірку ❌


До участі в Олімпійських іграх AINERP не допустили:

🥋вісьмох спортсменів в дзюдо (серед 12, які мали ліцензії)

👣жодного спортсмена в сучасному п'ятиборстві (серед 2, які мали ліцензії)

🔫одного спортсмена в стрільбі (серед 3, які мали ліцензії)


Натомість комісія допустила до участі у Парижі-2024 усіх десятьох спортсменів, що кваліфікувалися, у тенісі (двоє з них відхилили запрошення, тож МОК надіслало запрошення ще двом, що пройшли перевірку), чотирьох у веслуванні на байдарках та каное та двох в академічному веслуванні.


Цей список буде оновлюватися згідно з наступними рішеннями AINERP.


Нагадаємо, що 15 червня AINERP опублікувала результати перевірки спортсменів в велоспорті (шосе), стрибках на батуті, важкій атлетиці, боротьбі і тхеквондо.


Відзначимо, що НОК України разом з Міністерством молоді та спорту України, а також національними федераціями неодноразово направляли листи до МОК із доказами щодо порушень умов нейтральності спортсменами з Росії та Білорусі.


#Націяпереможців #НОК #УкраїнськийСпорт #Ukraine #UkrainianSport Федерація дзюдо України



Комментариев нет:

Отправить комментарий