четверг, 18 июля 2024 г.

«Воля до перемоги: воїни спорту»

 Національний музей історії України у Другій світовій війні у співпраці Національним олімпійським комітетом України презентують виставку «Воля до перемоги. Воїни спорту». 

Виставка покликана підтримати патріотичний дух наших спортсменів, які представляють Україну в м. Париж на Літніх Олімпійських іграх 2024 р.

Україна – перша країна у світі, яка в умовах широкомасштабної війни відправляє делегацію своїх спортсменів на Олімпіаду. Участь України в Іграх цього року – це не тільки спортивні змагання, це ще й потужний меседж світовій спільноті, що наш народ є, бореться і здатен перемагати. Це історія про волю до перемоги – невід’ємну рису українців.

На виставці представлені промовисті докази, що свідчать, як російський агресор, не дотримуючись правил ведення війни,  нищить спортивну інфраструктуру, а саме олімпійські навчально-спортивні центри, спеціалізовані дитячо-юнацькі спортивні школи, стадіони, де тренувалися майбутні чемпіони з Київської та Запорізької областей.

На виставці будуть представлені світлини зруйнованих спортивних обʼєктів в Запорізькій області!

Загалом знищено 518 спортивних об’єктів, включно з 15 базами олімпійської підготовки.

Окремий розділ виставки, що складається зі світлин Миколи Синельникова, свідчить про непереможний дух українських воїнів спорту: українські спортсмени тренуються на майданчиках, зруйнованих російськими ударами.

Створення такої виставки – це також ушанування пам’яті загиблих спортсменів і подяка тим, хто став до лав захисників України.

На Олімпіаді-2024 Україну представлять 140 учасників, які змагатимуться у 23 видах спорту. Побажаймо їм успіху та Перемоги! Нехай весь світ бачить синьо-жовтий прапор і чує Гімн України!

Україна переможе

Слава ЗСУ 




Комментариев нет:

Отправить комментарий