вторник, 30 апреля 2024 г.

новини важкої атлетики

 22-27 квітня 2024 року у м. Луцьк відбувся чемпіонат України з важкої атлетики серед чоловіків та жінок присвячений Зброїним Силам України. 

Результати виступів запорізьких спортсменів:

Дмитро Вороновський (МСМК) три золоті медалі у ваговій категорії 55 кг. Представляє КЗ "ЗОШВСМ" ЗОР,  ЗСУ. 

Олег Ганзенко (МСУ) бронзова медаль у ривку,  золото поштовху та сумі двоборства у ваговій категорії +109 кг. Представляє КЗ "ЗОШВСМ" ЗОР,  ЗСУ. 

Валерія Орлова 6 місце у ваговій категорії 45 кг. Представляє КЗ "ОСДЮСШОР з важкої атлетики" ЗОР,  Військовий інститут КНУ імені Тараса Шевченка. 

Дмитро Гарус 7 місце у ваговій категорії 102 кг. Представляє КЗ "ОСДЮСШОР з важкої атлетики"ЗОР,  Спартак, Запорізький національний університет 

Ярослав Низовий 8 місце у ваговій категорії 102 кг.  Представляє МДЮСШ "Колос",  Запорізький національний університ 

Сергій Руденко 7 місце у ваговій категорії +109 кг. Представляє КЗ "ОСДЮСШОР з важкої атлетики" ЗОР, Запорізький національний університет 

Іван Лихасенко (дебютант) 18 місце у ваговій категорії 81 кг. Представляє КЗ "ОСДЮСШОР з важкої атлетики" ЗОР. 

Загальному заліку команда Запорізької області посіла 8 місце серед 22 областей.

Також ЯРОСЛАВ НИЗОВИЙ вперше виконав норматив Майстер спорту України.

Вітаємо спортсменів та їх тренерів з вдалим виступом на чемпіонаті України!

ДЯКУЄМО НАШИМ ЗАХИСТНИКАМ І ЗАХИСНИЦЯМ!!

СЛАВА УКРАЇНІ 🇺🇦🇺🇦🇺🇦






#OlympicLab Гендерна рівність

 Вчора за підтримки Запорізького обласного відділення Національного Олімпійського комітету України та відділом фізичного здоров’я населення КУ «ЦБ молоді та спорту» ЗОР був проведений черговий захід від НОК України #OlympicLab за напрямком Гендерна рівність у спорті. 

​На цей раз захід проводився для філії  «Байдівців» Хортицького району, яка тільки-но відкрила свої двері для хлопців та дівчат, котрі в майбутньому хочуть працювати поліцейськими.

​Вже невід’ємною частиною цих заходів є  спортивна вікторина, що складається з питань, присвячених Олімпійським іграм та різним видам спорту. Хлопці та дівчата охоче відповідали на питання, та в процесі пошуку вірної відповіді відкривали для себе щось нове.

​Після вікторини для дітей були проведені міні-турніри з дартсу, шашок, а для тих, хто не знайшов себе у цих видах, був підготовлений настільний хокей, в який залюбки грають незалежно від віку. Також дітям розповіли про гендерну рівність у спорті. 

​На завершення всі учасники заходу отримали подарункові набори від Запорізького обласного відділення НОК України, а переможці міні-турнірів та активні учасники, які більш за всіх відповідали на питання, отримали грамоти відділу фізичного здоров’я населення.






понедельник, 29 апреля 2024 г.

Новини Дзюдо

 Студент ЗНУ виборов бронзу Універсіади України з дзюдо

25-27 квітня в Тернополі відбулася ХІХ  літня Універсіада України з дзюдо. Успішно  представив Запорізьку область на змаганнях студент Запорізького національного університету Сергій Сокирко.

Запоріжець виступав у ваговій категорії 90 кілограмів і виборов бронзову нагороду! Тренують дзюдоїста Брехов Євген Борисович та Вовк Ілля Валентинович.



Галина Кружило

 Запорізьке обласне відділення Національного олімпійського комітету України щиро вітає з днем народження голову Запорізького відділення Олімпійської академії України Кружило Галину! 💐

Бажаємо міцного здоров'я, натхнення та успіхів 🎁




суббота, 27 апреля 2024 г.

новини боксу!

 Ольга Шалімова стала чемпіонкою України з боксу серед студентів

В Умані відбувся чемпіонат України з боксу серед студентів. У ринзі зустрілись 140 суперників із 57 українських навчальних закладів, які представляли 20 областей України. Змагання проходили у спортивній залі державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Хлопці виборювали перемогу в 13 вагових категоріях, дівчата – у 12.

У змаганнях жінок вагової категорії 48 кілограмів впевнену перемогу святкувала представниця Запорізького національного університету Ольга Шалімова. У фіналі одноголосним рішенням суддів Ольга перемогла Майстра спорту України, суперницю з міста Умань і виборола золото. Окрім того, запорізьку студентку було відзначено спеціальним Кубком як кращу спортсменку змагань. Тренує Ольгу Шалімову її незмінний наставник Дмитро Орєхов!



Жіноча спортивна гімнастика

 На відкритті чемпіонату КЗ «ОСДЮСШОР» ЗОР зі спортивної гімнастики за підтримки Запорізького обласного відділення НОК України та Запорізькоі обласної організації ФСТ «Україна» за програмою «Хто ти, майбутній олімпієць?» серед дівчат на базі спортивного комплексу ЗНУ ( зал гімнастики)









Новини БАСКЕТБОЛУ

Привітання наших чемпіонок! 

Вперше в історії дівоча баскетбольна команда із Запоріжжя, вихованки Запорізької обласної дитячо-юнацької спортивної школи вибороли чемпіонський титул Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги! Вчора  Власова Наталія Федорівна разом з Валерієм Альбертовичем президентом федерації баскетболу в Запорізькій області вручили спортсменкам подяки та олімпійські футболки і побажали ще більше впевненості, сил, завзяття на шляху до підкорення нових спортивних вершин!







четверг, 25 апреля 2024 г.

Запорізька Сила

 До Олімпійських Ігор-2024 у Парижі ще є трохи часу, але запекла боротьба за потрапляння на головні спортивні старти планети давно розпочалася. У деяких видах спорту вже відбулися кваліфікаційні турніри, десь усе найцікавіше ще попереду, а комусь ще належить змагатися за заповітну ліцензію на континентальних та світових чемпіонатах. Саме про це сьогодні говорили з телеведучою телеканалу МТМ Тетяною Подою, а також про важливість залучення до олімпійського руху якомога найбільше запорізьких дітей і молоді.

Запорізькі спортсмени так само продовжують виборювати право на участь в Олімпіаді, і вже вдалося нашій Вікторіі Кесарь завоювати Україні дві ліцензії на Паризьку Олімпіаду та борцю греко-римського стилю Парвізу Насібову. Також Україна вперше в історії відібралася на Олімпіаду з футболу. Сталося це завдяки виступу на чемпіонаті Європи-2023, де команда дійшла до півфіналу. У складі збірної команди України з футболу є і вихованець запорізького ФК «Металург».

Безперечно, через війну є дуже багато негативних наслідків, але спорт на Запоріжжі продовжує жити, змагатися та перемагати! А більш детальну розповідь Ви почуєте коли вийде в ефір новий випуск програми «Запорізька сила».




Нові спортивні звання !

 Запорізьке обласне відділення Національного олімпійського комітету України щиро вітає з присвоєнням звання ЗАСЛУЖЕНОГО МАЙСТРА СПОРТУ України з важкої атлетики МАНЄВСЬКУ АНАСТАСІЮ.

Та з присвоєнням звання МАЙСТЕР СПОРТУ УКРАЇНИ МІЖНАРОДНОГО КЛАСУ з тхеквондо МАНЕНКОВА МАКСИМА 👏💪

Вітаємо спортсменів та їх тренерів та бажаємо нових досягнень і Олімпійських нагород 💙💛




Новини художньої гімнастики

 З 19 по 21 квітня 2024 року юні зірочки запорізької ДЮСШ «Хвиля» прийняли участь у III Всеукраїнському турнірі з художньої гімнастики «DNIPRO DIAMONTS OPEN CUP 2024» м. Дніпро, під керівництвом тренера-викладача Валерії Матвєєвої 

Найкращі результати у своїй віковій категорії: 

І місце - Герасименко Аліса;

І місце - Богач Єва;

ІІІ місце - Купревіч Марія; 

ІІІ місце - Чорна Софія. 

Дебют наймолодших вихованок: 

І місце - Потоцька Мія;

І місце - Чигирьова Анастасія;

І місце - Захватова Кіра;

І місце - Третьякова Катерина;

І місце - Отавіна Єва.

Вітаємо юних вихованок та тренера з гарним виступом та бажаємо рухатися вперед і підкорювати все нові і нові п’єдестали. Домагатися найкращих результатів і бути лідерами !!!








Сенат Конгресу США схвалив вкрай необхідну допомогу Україні

 Сенат Конгресу США схвалив вкрай необхідну допомогу Україні


Це дуже вагоме для усіх нас рішення. Надана військова підтримка сприятиме стабілізації позицій нашої держави, збільшить не тільки її оборонний, а й наступальний потенціал.


Важливість цієї допомоги як ніхто розуміють і наші військові на Запорізькому напрямку, із якими знаходимось на постійному контакті. Адже вона означає - ще більше зброї та ще більше захисту для мешканців Запорізької області й усієї України.


Дякуємо нашим американським партнерам за життєво необхідну допомогу.


А Президенту України та всій команді - за надзусилля, аби посилити наших захисників далекобійною зброєю, артилерією та ППО.


🇺🇦Чекаємо і віримо у якнайшвидше відновлення справедливого миру!



среда, 10 апреля 2024 г.

Рурак Констянтин Михайлович

 9 квітня,  відзначив свій  50-річний ювілей Рурак Костянтин Михайлович -Заслужений майстер спорту України, Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури та спорту України, який має як величезні особисті спортивні перемоги так і значні досягнення на тренерській роботі.

Костянтин Михайлович - фіналіст Олімпійських Ігор 1996 (4 місце естафета 4х100), учасник Олімпійських Ігор 2000 року. Чемпіон Європи в естафетному бігу, неодноразовий чемпіон України з бігу на 100 та 200 м, чинний рекордсмен України в бігу на 60 метрів.

 Костянтин Михайлович є провідним тренером України який підготував бронзових призерок Олімпійських ігор, призерок чемпіонату світу та чемпіонок Європи Марію Рємєнь та Олесю Повх. 

На цей час наш видатний тренер працює у Запорізькі обласній ШВСМ де готує членів збірної команди України: Катерину Карпюк, Микиту Барабанова, Андрія Васильєва, Ратнікову Вікторію до офіційних Всеукраїнських та міжнародних змагань з легкої атлетики. 

Запорізька Олімпійська родина вітає нашого ювіляра з святами та бажає міцного здоров’я, плідної праці, втілення мрій та досягнення поставленої мети!




Кращий спортсмен березня!

 ОЛЕКСІЙ МАСИК - КРАЩІЙ СПОРТСМЕН БЕРЕЗНЯ-2024.

Сьогодні, 9 квітня 2024 року на запланованій Zoom-конференції ЗОВ НОК України було оголошено, що за одноголосним рішенням Президії Запорізького регіонального відділення НОК України кращим спортсменом березня місяця 2024 року визнано спортсмена ЗОШВСМ, майстра спорту України з греко-римської боротьби ОЛЕКСІЯ МАСИКА. який переміг у 61-у міжнародному рейтинговому турнірі з греко-римської боротьби "Dan Kolov - Nikola Petrov", який відбувався в місті Софія (Болгарія) з 8 по 10 березня 2024 року, виконав норматив майстра спорту України міжнародного класу і отримав право на участь у європейському ліцензійного Олімпійському турнірі в місті Баку.

Щиро вітаємо Олексія Масика з визнанням та бажаємо йому подальших успішних виступів на борцівських килимах світу, Європи, і навіть Олімпійських ігор, він же ще зовсім молодий




Новини важкої атлетики

 Запорізьке обласне відділення НОК України щиро вітає Запорізьку спортсменку Манєвську Анастасію представницю 7 спортивного клубу ЗСУ та Державної школи вищої спортивної майстерності яка виборола три бронзові медалі Кубку світу 2024(IWF World Cup 2024) м. Пхукет (Королівство Тайланд).

                      Анастасія у ваговій категорії  до 87 кг. Завершила свій виступ з результатом 105 кг. у ривку, 129 кг. в поштовху та 234 кг. сумі що і дало можливість нашої талановитої та цілеспрямованої спортсменці піднятися на бронзовий п’єдестал. Вітаємо особистих тренерів   спортсменки Анатолія Орлова та Олену Зинов’єву-Орлову та всіх тих хто долучився до цього значного результату.

                   Бажаємо Анастасії та тренерському колективу подальшої плідної роботи та великих спортивних досягнень. 

                  Олімпійська родина Запорізької області з нетерпінням очікує рішення IWF щодо оголошення Олімпійських ліцензій та вболіваємо за наших кандидатів до участі в Олімпійських іграх 2024






понедельник, 8 апреля 2024 г.

Апанович Людмила Дмиртіївна

 Запорізьке обласне відділення Національного олімпійського комітету України щиро вітає з ювілеєм 80 річчя Заслуженого тренера-викладача Комунального закладу «Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з легкої атлетики «Металург» Запорізької обласної ради АПАНОВИЧ ЛЮБОВ ДМИТРІВНУ! 

 Працює тренером - викладачем СДЮШОР з легкої атлетики СК „Металург” з 1972 року. 

Більшу частину своєї трудової діяльності Любов Дмитрівна віддала підготовці висококласних легкоатлетів до складу збірних команди області та України.

    Її  Вихованці  - майстри спорту міжнародного класу Олександр Стрельцов та Олексій Чихачов; майстери спорту України Юрій Вострухін, Курнавіна Ксенія та сестри Яна і Анна Корнути неодноразово приймали участь в чемпіонатах світу, Європи  в складі збірної команди  України та чемпіонатах України в складі збірної команди Запорізької області. 

Бажаємо міцного олімпійського здоров'я, нових перемог та мирного неба 💙💛





суббота, 6 апреля 2024 г.

Посади дерево - вирости мир!

 За рішенням Генеральної Асамблеї ООН, 6 квітня - Міжнародний день спорту заради розвитку та миру. НОК України разом з іншими організаціями відзначають цей день. Учасники освітнього процесу Запорізького ліцею "Альтернатива" Ірина Голубка, Олександра Ломтєва та Галина Білогорохова підтримали Запорізьке обласне відділеня НОК України. Вони долучилися до екологічної акції висадки дерев, гаслом якої є: "ПОСАДИ ДЕРЕВО - ВИРОСТИ МИР!".

#idsdp #plantatreeua  #idsdp #plantatreeua #idsdp #plantatreeua