четверг, 29 февраля 2024 г.

Найкращі спортсмени та тренери лютого!

 Найкращі спортсмени та тренери лютого!

Місяць лютий став дуже результативним для запорізьких спортсменів! З цієї нагоди сьогодні провели у змішаному форматі пресконференцію та відзначили наших чемпіонів і призерів міжнародних змагань!

З 12 по 20 лютого 2024 року в м. Софія, Болгарія, пройшов чемпіонат Європи з важкої атлетики. На змаганнях були представлені 36 країн. В складі жіночої збірної команди України виступала МСМК з важкої атлетики - Манєвська Анастасія, яка здобула срібну нагороду в олімпійській ваговій категорії до 87 кг. Спортсменка показала результат у ривку – 102 кг (6 місце), у поштовху – 128 кг (2 місце) та у сумі двоборства – 230 кг (2 місце). Таким чином Анастасія допомогла жіночій збірній команді України вибороти 1 загальнокомандне місце.

Тренують Манєвську Анастасію Заслужені тренери України з важкої атлетики Орлов Анатолій та Зіновьєва-Орлова Олена.

10 лютого 2024 року у м. Дьор, Угорщина відбувся Відкритий континентальний Кубок Senior Europen Open in Gyor HUNGRY де прийняло участь - понад 396 дзюдоїстів з 35 країн. Бронзову нагороду Україні приніс Олексій Єршов (вагова категорія до 100 кг). Після перемоги на стадії 1/8 фіналу над австрійцем Мосером, у чвертьфіналі українець поступився голландцю Катаріна. У втішній сутичці проти француза Лівеце за декілька секунд до кінця основного часу наш спортсмен виконав результативний кидок, а у поєдинку за бронзу іппоном здолав колумбійця Баланта.

Єршов Олексій, 2001 р.н. – майстер спорту Міжнародного класу України, член збірної команди України, який займається в відділенні дзюдо в Комунальному закладі «Обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву з вільної боротьби і дзюдо» Запорізької обласної ради з 2015 року по теперішній час під керівництвом тренера-викладача Брехова Євгена.

З 09 по 11 лютого 2024 року в м. Тбілісі, Грузія пройшов чемпіонат Європи з карате серед юніорів, молоді та кадетів. Втретє поспіль золоту нагороду здобула вихованниця запорізького клубу «Concordia» – Сєлємєнєва Еліна. Спортсменка виступала у ваговій категорії до 68 кг (U-21) та впевнено пройшла шлях до чергової нагороди європейської першості, здолавши у фіналі сильну спортсменку з Італії Анну Десідеріо з рахунком 5:3.

Загалом золото з Тбілісі - четверта медаль з чемпіонатів Європи для Еліни. Окрім золота ЧЄ 2024,2023 та 2022 років, у скарбничці є бронза ЧЄ 2021 року.

Тренує спортсменку Михайленко Анатолій.

12-18 лютого 2024 року пройшов чемпіонат Європи з греко-римської боротьби, який проводився у м. Бухарест (Румунія). У змаганнях приймало участь більш 33 країн. В складі збірної України виступав Заслужений майстер спорту України, член основного складу національної збірної команди України Насібов Парвіз.

Запорізький спортсмен здобув бронзову нагороду серед 19 борців, провівши чотири поєдинки у ваговій категорії до 72 кг. Цей виступ приніс Парвізу право на участь у міжнародному турнірі на виборення ліцензії на Олімпіаду 2024 р. 

Тренує спортсмена Заслужений тренер України з боротьби греко-римської Чертков Євген.

24-25 лютого 2024 року у м. Варшава (Польща) пройшов відкритий Кубок Європи з дзюдо. У змаганнях приймали участь 485 спортсменів з 37 країн. В складі збірної України виступав майстер спорту України міжнародного класу, член основного складу національної збірної команди України Гуцол Данило.

Данило здобув бронзову нагороду серед 37 дзюдоїстів у ваговій категорії до 100 кг.

Тренує спортсмена Заслужений тренер України з дзюдо Бондарчук Дмитро.

02-18 лютого 2024 року пройшов чемпіонат світу з водних видів спорту у м. Доха (Катар). У змаганнях приймало участь 56 країн. В складі збірної України виступала майстер спорту України міжнародного класу, член основного складу національної збірної команди України Кесарь Вікторія. Спортсменка зайняла 5м у синхронних стрибках з трампліну, та вийшла у фінал індивідуальних змагань, зайнявши 12 місце але в обох видах програми завоювала ліцензію на участь в Олімпійських іграх.

Тренує спортсменку Заслужений тренер України зі стрибків у воду Журавльова Ірина.

09-11 лютого 2024 року у Туреччині пройшов міжнародний рейтинговий турнір класу G-1 з тхеквондо (ВТФ). У змаганнях приймало участь 8 країн. В складі збірної України виступав майстер спорту України, член основного складу національної збірної команди України Маненков Максим.

Спортсмен зайняв 2м у ваговий категорії до 54 кг.

Тренує спортсмена Заслужений тренер України з тхеквондо (ВТФ) Яковлев Андрій.

Вітаємо спортсменів та їх тренерів! Бажаємо вдалих виступів та нових перемог!





Комментариев нет:

Отправить комментарий