суббота, 6 июня 2020 г.

У Запоріжжі відбулася Online конференція проєкту ECOlympic


Проєкт ECOlympic  пройшов на платформі Zoom за участю представників Запорізької та Київської областей


До початку конференції відбулась передача естафети Олімпійського дня.  Очільник НОК України привітав Олімпійські родини Донеччини на чолі з Віктором Ремським та Запоріжжя на чолі з Володимиром Лобановим, подякувавши за внесок в розвиток олімпійського руху та побажав успіхів спортсменам на Олімпійських іграх в Токіо.

Серед присутніх гостей була Веселова Вікторія В'ячеславівна -  Головний спеціаліст управління олімпійського руху НОК. Спікером  онлайн-лекції виступила Олена Ярмолюк –член комісії НОК «Спорт та навколишнє середовище», кандидат наук, доцент, заступниця декана з наукової роботи та менеджменту міжнародних проектів Факультету здоров’я, фізичного виховання і спорту Київського університету імені Бориса Грінченка.
Вона розповіла про проєкт ECOlympic, який поширює важливість збереження нашої планети, за допомогою сили спорту з його інструментами і цінностями. Проект реалізується за підтримки Національного олімпійського комітету України в рамках одного з модулів #OlympicLab. 



Питання захисту навколишнього середовища є вкрай актуальними, враховуючи загальне потепління, забруднення, глобалізацію, технологічність виробництв тощо. Олімпійська хартія наголошує заохочувати й підтримувати відповідальний підхід до проблем охорони навколишнього середовища, сприяти сталому розвитку в спорті та вимагати, щоб Олімпійські ігри проводилися відповідно до цих принципів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий