суббота, 6 июня 2020 г.

Естафета Олімпійського дня поширює олімпійські цінності на Донеччині та Запоріжжі


Естафета Олімпійського дня продовжує свій шлях Україною, завітавши сьогодні на її схід. Нагадаємо, цього року Національний олімпійський комітет дещо змінив формат святкових заходів з нагоди Дня заснування Міжнародного Олімпійського Комітету – це онлайн-естафета. Щодня, з одного куточка країни до іншого, олімпійські осередки передаватимуть естафету, розповідаючи про свій спортивний регіон і збираючи воєдино з окремих букв символічний надпис «OLYMPIC DAY in UKRAINE 2020» та утверджуючи головні ідеї олімпізму




Свої олімпійські здобутки для представників усіх регіональних відділень цього дня презентували край шахтарів та край козацтва.
«За історію виступів на Олімпійських іграх 37 представників Запорізького краю піднімалися на п’єдестал пошани. Запоріжжя подарувало нам таких видатних олімпійців як: Яків Пункін, Леонід Жаботинський, Сергій Кушнірюк, Валентина Лутаєва, Тетяна Пророченко, Тетяна Самоленко, Ольга Стражева та багато інших», - наголосив Сергій Бубка.

Очільник НОК України привітав Олімпійські родини Донеччини на чолі з Віктором Ремським та Запоріжжя на чолі з Володимиром Лобановим, подякувавши за внесок в розвиток олімпійського руху та побажав успіхів спортсменам на Олімпійських іграх в Токіо.
Символічно, що у всесвітній День охорони навколишнього середовища осередок презентував зелений колір кілець на олімпійському прапорі, в черговий раз нагадуючи глядачам, що спорт разом із його цінностями є вагомим інструментом на шляху збереження екології нашої планети. З побажаннями мирного неба та  спортивних перемог від олімпійців  Донбасу срібний призер Олімпійських ігор Юрій Сухоруков передав естафетну «І» Олімпійській чемпіонці Ользі Старжевій у дружнє  Запоріжжя.

 ВІДЕО ЕСТАФЕТИ


Отримавши естафету представники відділення НОК в Запорізькій області також провели екскурс в історію розвитку спорту в регіоні. Задля збереження та примноження олімпійської спадщини спортивна громада Запоріжжя планує створити музей олімпійської та спортивної слави.
Стіни музею обов’язково поповняться новими нагородами, адже олімпійці  активно готуються до Олімпійських ігор в Токіо. То ж, з побажаннями вдалих стартів,  естафетна «С» прямує  на Південь країни.

За даними НОК України

Комментариев нет:

Отправить комментарий