воскресенье, 4 августа 2024 г.

Олімпійське золото!

 Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька та Юлія Бакастова — Олімпійські чемпіонки у командній шаблі! 

🔥Вперше з 2016 року українські фехтувальниці виступили у жіночій командній шаблі на Олімпіаді. Сьогоднішній командний фінал став для українок третім в історії Ігор. 

👍Всю серйозність наміру на найвищу нагороду Олімпійських ігор-2024 в Парижі наші спортсменки продемонстрували вже на старті командних змагань, що відбулися сьогодні, 3 серпня. На доріжки Grand Palais вийшли підопічні Євгенія Стаценка та Андреа Теренціо — Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька та Юлія Бакастова. 

🇺🇦🇮🇹В 1/4 фіналу українки схрестили зброю з представницями Італії. Від початку наша команда заволоділа ініціативою (15:11), але у ході протистояння суперниці таки змогли відігратися (34:35). І знову ж українки проявили справжній характер — останнє слово залишилося за ними: 45:37.

🇺🇦🇯🇵В 1/2 фіналу наші фехтувальниці зустрілися зі збірною Японії, які вибили з боротьби чемпіонок світу останніх двох років — представниць Угорщини. Проте підопічні Андреа Теренціо та Євгенія Стаценка не залишили жодних шансів своїм суперницям, програвши лише один бій з дев'яти. Українки швидко відігралися, перевернувши рахунок з 17:20 на 25:22, і більше лідерства не втрачали. Переможну крапку для команди поставила Ольга Харлан — 45:32! 

🇺🇦🇰🇷У фіналі на дівчат очікувала збірна Південної Кореї, яка сенсаційно здолала господарок — збірну Франції. Та українки продемонстрували всьому світові незламність нашого народу, свою професійність, силу команди та Волю до Перемоги. У надзвичайно напруженому поєдинку українкам щоразу доводилося відіграватися, адже кореянки були попереду. Проте у заключному дев'ятому бою Ольга Харлан змогла перевернути хід гри та здобути надважливу перемогу для команди та всієї України — 45:42!

🥇Таким чином українки здобули третю медаль для України на Олімпійських іграх — довгоочікуване «золото»!  Відтепер Ольга Харлан, Аліна Комащук, Олена Кравацька та Юлія Бакастова носять звання Олімпійських чемпіонок!

💫Цей фінал був особливим для всієї олімпійської родини України та прихильників спорту. Однак для Ольги Харлан він став знаковим. Адже від тепер вона — найтитулованіша українська спортсменка в історії Олімпійських ігор. На рахунку у спортсменки ШІСТЬ нагород з Олімпіад! Три індивідуальні «бронзи», та три командні нагороди: два «золота» та одне «срібло»! Вітаємо українку з історичним досягненням!

☺️Якщо Юлія Бакастова на своїй дебютній Олімпіаді здобула титул Олімпійської чемпіонки, то Аліна Комащук та Олена Кравацька стали дворазовими призерками Ігор! До срібної медалі у Ріо українки додали ще й «золото» Парижа!

💙💛Вітаємо усю Україну з омріяною перемогою! Нехай Воля до Перемоги, яку дівчата демонстрували упродовж всього змагального дня, надихає колег по збірній на нові звитяги, а українців вірити в свою команду та своїх спортсменів до останнього! Разом до нових перемог!




Комментариев нет:

Отправить комментарий