пятница, 31 мая 2024 г.

Фпвнція була господинею ОІ 5 разів

 5️⃣ — саме стільки разів проводилися Олімпійські ігри у Франції

☀️Літні Олімпійські ігри-1900 в Парижі

❄️Зимові Олімпійські ігри-1924 в Шамоні

☀️Літні Олімпійські ігри-1924 в Парижі

❄️Зимові Олімпійські ігри-1968 в Греноблі

❄️Зимові Олімпійські ігри-1992 в Альбервілі

Олімпійські ігри-2024 стануть шостими, які прийме Франція



Олімпійський день

 30 травня, в рамках проведення Всеукраїнського Олімпійського дня « Передай вогонь ПЕРЕМОГИ»  в басейні спортивного комплексу Класичного приватного університету відбувся відкритий чемпіонат СДЮШОР з плавання «Спартак».

 Близько 100 учасників змагались за перемогу та призові місця показуючи свою майстерність. На святі були присутні голова ЗОВ НОК України Власова Наталія Федорівна,  

Директор СДЮШОР « Спартак» Артюх Віталій Сергійович, почесний член НОК України Лобанов Володимир Євгенійович, та директор ШВСМ Гацуля Олексій Миколайович.

 Власова Наталія Федорівна побажала спортсменам більше впевненості, сил, завзяття і прагнення, долаючи всі перешкоди на шляху до перемоги. Також відзначила кращих плавців, яким були присвоєні звання Майстер спорту України з плавання та розряди!

Вітаємо спортсменів та їх тренерів та бажаємо нових перемог та не зупинятись на досягнутому

 #OlympicDay, #OlympicDay2024ua, #TeamUkraine, #NOCofUkraine, #LetsMove









Олімпійській день « Передай вогонь ПЕРЕМОГИ» у справжньому святі спорту, краси, витонченості і граціозності!

   Вчора, 30 травня, Національний університет «Запорізька політехніка» став центром яскравого видовища за участю кращих спортсменок нашої країни.  Близько 150 учасників зібралося в спорткомплексі вузу, щоб показати свою майстерність у Чемпіонаті Запорізької області зі спортивної аеробіки, від наймолодшого віку (3 роки) до дорослих спортсменів. 

До спортсменів на свято завітала голова Запорізького обласного відділення Національного Олімпійського комітету України Власова Наталія Федорівна, ректор Запорізької « Політехніки » Грешта Віктор Леонідович, головний тренер Запорізької збірної з аеробіки Атаманюк Світлана Іванівна та професор Бєліков Сергій Борисович. 

Спортсмени показали високі результати та цікаві програми. 

Переможці та призери були нагороджені грамотами, медалями та сувенірною атрибутикою від НОК України. 

Дуже приємно бачити як в такий важкий час Запорізькі спортсмени продовжують розвиватись та досягати нових перемог









НОВИНИ БОКСУ

     ВБОЛІВАЄМО ВЖЕ СЬОГОДНІ      

     Сьогодні, 31 травня 2024 року в Бангкоку (Таїланд) на рингу 2-го ліцензійного олімпійського турніру з боксу капітан збірної команди України, спортсмен Запорізької обласної ШВСМ, ЗМСУ ДМИТРО ЗАМОТАЄВ у 1/8 финала зустрінеться з Даніелем Варела з Кабо-Верде. У другому поєдинку ваговій категорії до 51 кг зустрінуться Махди Парвизи (Иран) — Умаянга Годакандалаге (Шри-Ланка).

               ВБОЛІВАЄМО!

 ДУЖЕ ВБОЛІВАЄМО за ДМИТРА ЗАМОТАЄВА!!!


Запорізькій обласній школі вищої спортивної майстерності 57 років!

   Колектив Запорізького обласного відділення Національного Олімпійського комітету України щиро вітає з днем народження та бажає нових досягнень та перемог!

      Двері Запорізької ШВСМ відчинилися далекого 1967 року. За минулі 57 років спортсмени школи поповнили скарбницю нагород запорізького спорту медалями найвищої проби з чемпіонатів та Кубків світу, Європи та Олімпійських ігор. Спортсмени та тренери ЗОШВСМ відзначалися високими спортивними званнями: заслужених майстрів спорту та тренерів СРСР та України, майстрів спорту міжнародного класу, заслужених працівників фізичної культури та спорту України.

       У різні роки ЗОШВСМ керували справжні професіонали у сфері спорту найвищих досягнень. Директорами школи у різні роки були: Анатолій Григорович Берко, Давид Романович Остановський, Віталій Гаврилович Басов, Альбіна Петрівна Єлькіна, Євген Михайлович Колесніченко, Сергій Григорович Рибалко, Євген Іванович Боровських та нинішній директор Олексій Миколайович Гацуля.






вторник, 28 мая 2024 г.

Олімпійський день

 В рамках всеукраїнського заходу "ПЕРЕДАЙ ВОГОНЬ ПЕРЕМОГИ", присвяченого Всеукраїнському Олімпійському дню, дитячо-юнацька спортивна школа 4 Запорізької міської ради Запорізької області суспільно з ФНТЗО та ЗОВ НОК України провели відкриту першість серед груп початкової підготовки відділення настільного тенісу. Захід був проведений 25.05.24 у приміщенні КНТ "ХОРТ", кількість учасників склала 60 чоловік. Основна тема заходу - підведення підсумків роботи за 2023-2024 навчальний рік серед початківців, популяризація настільного тенісу серед дітей та пропаганда олімпійського руху. Для чого були запрошені в якості гостей призери паралімпійських ігор - Ніколенко Максим та Кац Лев. Разом з ними також були присутні і інші гості: депутат міської ради - Олександр Онищенко, директор ПАТ "Мотор Січ" - Олексій Нікіфоров, директор СК "Тонус" - Олександр Залізко та актив ФНТЗО, а саме президент ФНТЗО - Пеленкін Олександр, І віце-президент ФНТЗО - Денис Кирьян, ІІ віце-президент ФНТЗО - Руслан Єгорович. 

Переможці та призери змагань отримали гарний настрій та були нагороджені медалями, грамотами та сувенірною атрибутикою від НОК України 

#OlympicDay, #OlympicDay2024ua, #TeamUkraine, #NOCofUkraine, #LetsMove.







Олімпійський день

 У рамках реалізації проекту Олімпійський день який у цьому році проходить під гаслом «Передай вогонь ПЕРЕМОГИ» голова ЗОВ НОК України Власова Наталія Федорівна взяла участь у церемонії нагородження переможців та учасників другої Спартакіади Мелітопольскоі громади серед внутрішньо переміщених осіб Запорізькоі області, подякувала всім за згуртованість, чуйність, стійкість, незламність, за милосердність і віру – віру в Україну та наших захисників. Ми пишаємося вами, наші найкращі громади, які продовжують жити, працювати, займатися спортом і перемагати не завдяки а всупереч! 

Особлива вдячність організаторам змагань в особі начальника управління фізичної культури та спорту Мелітопольскоі міської ради Газаєва Валерія, який сьогодні захищає зі зброєю в руках нашу Батьківщину, паралельно проводить такі заходи та ще й гідно виступає як спортсмен на міжнародних змаганнях!

А до Вашої уваги результати ІІ спартакіади серед ВПО Мелітополя і району:

9 Приазовська ТГ – 324 очка

8 Чкаловська ТГ – 467 очок

7 Мелітопольський район – 504 очка

6 Коларівська ТГ – 780 очок

5 Приморська ТГ – 876 очок

4 Великобілозірська ТГ – 912 очок

3 Гуляйпільська ТГ – 996 очок

2 Мелітополь – 1092 очка

1 Федорівська ТГ – 1272 очка

Результати турніру з футзалу (6 етап): 

1 - Федорівська, 

2 - Мелітополь , 

3 - Гуляйпільська

#OlympicDay, #OlympicDay2024ua, #TeamUkraine, #NOCofUkraine, #LetsMove









Новини легкої атлетики

 Вчора, 26 травня, в турецькому Ізмірі завершився чемпіонат Асоціації балканських легкоатлетичних федерацій.  До трьох золотих нагород, здобутих у перший день змагань, українці додали ще три.

 Зокрема, вони тріумфували в естафеті 4х400 метрів.

 Жіноча команда у складі: Мар’яни Шостак, наших спортсменок Катерини Клим’юк, Марії Буряк та Тетяни Мельник показала час 3:31.36, здобувши золоті медалі.  Друга Хорватія - 3:36.67, третя Словенія - 3:36.93.

 Вітаємо дівчат і бажаємо нашій Катрусі потрапити до української змішаної естафети 4 по 400 метрів, яка виборола олімпійську ліцензію




понедельник, 27 мая 2024 г.

Новини художньої гімнастики

 Бронза міжнародного турніру!

Наприкінці тижня, а саме 23-24 травня, Будапешт (Угорщина) радо приймав учасників Міжнародного турніру з естетичної групової гімнастики.

Запоріжжя предсталяли вихованки ДЮСШ № 4 (відділення естетичної гімнастики). За результатами змагань наші дівчата у довгій програмі, вікова категорія 10-12 років здобули бронзову нагороду турніру. 

Вітаємо дівчат та їх тренера – Жанну Березанську з міжнародними  спортивними здобутками!





Новини кікбоксінгу

 Кубок світу з кікбоксингу WAKO – срібло!

Наприкінці травня в Туреччині відбувся Кубок Світу з кікбоксингу WAKO. У змаганнях, за різними видами та ваговими категоріями, прийняли участь понад 300 учасників з понад 15 країн Світу.

За результатами триденних поєдинків, запорізький кікбоксер, вихованець ДЮСШ «Майстер Січ» - Кітченко Микита, вийшовши у фінал, здобув срібну нагороду Кубку Світу.  

Вітаємо нашого кікбоксера та тренера – викладача Березенко Ларису зі спортивними досягненнями!



НОВИНИ СПОРТИВНОЇ ГІМНАСТИКИ

    Спортивна гімнастика - бронза!

У період з 20 по 24 травня 2024 року в місті Івано-Франківськ пройшов Чемпіонат України серед юнаків з гімнастики спортивної .  Запорізьку школу гімнастики представляли вихованці ДЮСШ № 1.

Так, за результатами змагань, у багатоборстві за програмою КМС  Панченко Дмитро, 2008 р.н., посів третю сходинку п’єдесталу.

Вітаємо Дмитра та  тренера-викладача Олега  Стоєва з бронзовою нагородою змагань!



НОВИНИ ВОЛЕЙБОЛУ

     Пляжний волейбол – срібло!

Протягом вихідних днів у Запоріжжі відбувся Відкритий чемпіонат м.Запоріжжя з волейболу пляжного серед жіночих команд. 

У змаганнях прийняло участь 19 команд, в тому числі і команда міської ДЮСШ «Орбіта». Волейболістки ДЮСШ «Орбіта» - Бланк Поліна і Вуколіна Аліна, завдяки своїй наполегливості, щоденним тренуванням і впевненості в своїх силах, вибороли срібні нагороди.

Вітаємо дівчат та досвідчених тренерів-викладачів, які вели до перемоги: Ільїну Тетяну, Лисенко Олену зі спортивними здобутками!




среда, 22 мая 2024 г.

У музеї феноменальної сили пройшов насичений Weekend

  Голова Запорізького обласного відділення Національного Олімпійського комітету України Власова Наталія Федорівна, разом з бронзовою призеркою Олімпійських ігор Оленою Жупіною та директором Департаменту сімʼї, молоді та спорту ЗМР Павлом Бланком поспілкувалися з учасниками заходу та відповіли на всі хвилюючі питання. 

Під час дискусії вдалося зануритися в спорт з найрізноманітніших куточків:

◽відбулися лекції від Денис Васильєв, Ольги Беби, Таміла Туйнова, дискусії разом із Запорізьким відділенням НОК та презентація «Запорізької сили» 

◽зіграно декілька партій в стародавню гру Калах, пройдено Жвавий квест маленькими відвідувачами музею

◽ проведено відкрите тренування від «Бойових рукавичок»

Дякуємо музею феноменальної сили за організацію такого цікавого і важливого заходу. Що не дивлячись ні на що Запорізький спорт живе, про нього говорять, його підтримують





вторник, 21 мая 2024 г.

#OlympicLab за напрямком Гендерна рівність у спорті.

 Сьогодні, 21 травня, Запорізьке обласне відділення Національного Олімпійського комітету України спільно з Запорізькою обласною федерацією з дзюдо провели  #OlympicLab за напрямком Гендерна рівність у спорті.

 Захід розпочався з енергійної промови першого заступника голови ЗОВ НОК України Гацулі Олексія Миколайовича про те що дзюдо це гендерно рівний вид спорту, яким можуть займатись як хлопчики так і дівчата.

Запоріжжя є кузнею видатних спортсменів з дзюдо, таких як сестри Інна та Марина Черняк, Станіслав Бондаренко, Вадим Синявський , Марія Скора, Богдан Зусько та багато інших які  підкорювали та продовжують підкорювати нові світові висоти.

Після цього юні дзюдоїсти під керівництвом свого тренера Дунаєнко Миколи Миколайовича продемонстрували свої навички та вміння. За що наприкінці модуля отримали сувенірну атрибутику від НОК України.







понедельник, 20 мая 2024 г.

Новини тхеквандо!

   18 травня у м. Дніпрі пройшов Відкритий чемпіонат міста!

 Це перший старт за час війни у ​​м. Дніпрі!

 Також на цьому змаганні вшанували пам'ять Першого Президента Федерації тхеквондо (ВТФ) України Петренко І.Л.!

 Вихованці КЗ "ОКДЮСШ "Олімп" ЗОР та СК "Мотор Січ", здобули такі медалі:

 🥇 Букреєва Ганна Валерія (молодші дівчинки 2015-2016 р.н.р. у ваговій до 30 кг)

 🥇 Преснякова Аріна (кадетки до 51 кг)

 🥇 Авраменко Іван (кадети до 33 кг)

Вітаємо спортсменів та їх тренера з перемогами та бажаємо подальших успіхів!



Названа вулиця на честь Олімпійського чемпіона !

 На прохання спортивної громадськості міста сьогодні депутати Запорізької міської ради перейменували вулицю Дивногірську на вулицю Якова Пункіна. Вона знаходиться в одному з центральних районів міста - Вознесенівському.

Нагадаємо, що перший запорізький та перший серед борців України олімпійський чемпіон Яків Пункін народився у Запоріжжі 8 грудня 1921 року. У нашому місті, у парку Трудової Слави, є пам'ятник йому і нарешті зʼявилася вулиця саме там, де давно просили всі спортсмени та працівники сфери! 

Вдячна Смирнову Валерію за ініціативу, системну роботу та постійну боротьбу! 



За крок до Олімпійських Ігор

 За крок до Олімпійських ігор!

Проведення Олімпіади -2024 в Парижі планується з 26 липня по 11 серпня і відбудеться через 100 років після того, як столиця Франції востаннє приймала Ігри 1924 року, організованими під керівництвом П’єра де Кубертена – президента Міжнародного олімпійського комітету та людини, яка відродила Ігри наприкінці 19-го століття. 

Участь національної збірної України в Олімпійських іграх-2024 є важливим фактором для нашої держави.

Скільки на сьогодні атлетів відібралися від України на Олімпіаду-2024?

Загальна кількість українських спортсменів, що здобули ліцензії на Ігри-2024, зросла до 99.

18 — футбол

16 — легка атлетика

9 — стрибки у воду

8 — фехтування, веслування

7 — художня гімнастика

6 — спортивна гімнастика

5 — стрільба

4 — плавання, боротьба

3 — академічне веслування

2 — велоспорт, артистичне плавання, настільний теніс

1 — бокс, сучасне п'ятиборство, важка атлетика, стрільба з лука, бадмінтон



Новини волейболу

 Вчора у м.Канів завершилися Всеукраїнські змагання з волейболу «Весняні зустрічі» серед дівчат 2010-2011 р.н. Боротьба за чемпіонський титул велася серед п’яти команд протягом двох днів. 

За результатами турнірних ігор, завдяки впевненості, наполегливості, згуртованості команди,  запорізькі волейболістки - вихованки ДЮСШ «Орбіта» стали переможцями змагань та володарками чемпіонського титулу.

Вітаємо дівчат та тренерів-викладачів: Ільїну Тетяну, Лисенко Олену з чемпіонськими здобутками!